Om oss

Vår klinikk holder til på småbruket Draveng i Lånke, Stjørdal. Her tar imot hester og hunder for undersøkelse og behandling. Vi tilbyr også korte eller lengre rehabiliteringsopphold for hester med ulike skader og problemer.

Stallen ble bygget i 2011 og klinikken var ferdig sommeren 2013. Klinikken er utstyrt med tredemølle som går opp til 40 km/t og solarium. Tredemølla er veldig nyttig i opptrening av rehabiliteringshestene, men også for å undersøkelse av hestens bevegelsesmønster eller balansering ved skoing.

Par dager i uken kjører jeg/vi ut til stallene, pg hver torsdag jobber vi/jeg på Trøndelag Hesteklinikk, Melhus.

Marit Sæther Draveng

Jeg er daglig leder og equiterapeut i firma. Studerte ved HTU (Svensk Hästterapeut Utbildning) i Katrineholm, Sverige 2004-2006. Etter at jeg var ferdig utdannet equiterapeut, flyttet jeg hjem til Norge og har siden jobbet på heltid som equiterapeut. Siden da har jeg gått jevnlig på ulike kurs og etterutdanninger, både innen hest og hund. Bl.a. rehabiliteringsterapeut utdanningen ved NHMS.

Siden 2017 har jeg jobbet fast hver torsdag sammen med veterinærene ved Trøndelag Hesteklinikk på Melhus. Jeg er medlem i Svensk Equiterapeut Förbundet, og deltar årlig på kurs i regi av dem. Er også medlem i IAVRPT, International Association of Veterinary Rehabilitation & Physical Therapy, som også holder flere kurs i året.

 

Helt siden jeg var liten har hest vært den store lidenskapen. Jeg fikk min første hest da jeg var 7 år, og i ungdommen konkurrerte jeg både inne sprang og dressur. Travinterresen kom under studiene i Sverige, da vi hadde mye praksis ute i travstallene, og endte med å ta med meg en traver hjem til Norge da jeg fkyttet hjem. Bor på småbruket Draveng i Stjørdal, og er gift med Morten og har to barn. Hest er både hobby og jobb, og vi har både travere, ridehest og ponni hjemme på gården. I tillegg til hunden Magda, kattene og kaninene.

Morten Dretvik Draveng

Stallmann, vaktmester og travinterresert. Morten er til stor hjelp i drift av stall og tar seg av mye av fôring og stallarbeid. Han hjelper også til når det trengs assistanse med hestene som står en tid hos oss for behandling og rehabilitering. Han tar seg også av alt av høyhenting, brøyting og holder ridebane og trenigsløyper i orden.

Zippo fra Dalsve

Zippo er stallens maskot og klinikkassisten. Han stiller opp når hester er urolige for å være alene på klinikken, eller en rehabiliteringshest trenger en venn.

Equiterapi Midt-Norge AS har siden 2012 vært godkjent lærlingebedrift.